Fix

Har suttit i fipplat med designen på bloggen i säkert hur länge som helst nu. Tyckte väl att det blev ok. Säg gärna till om ni har några synpunkter. I synnerhet när det gäller bakgrunden.

Skulle prova att sätta i bilbarnstolen för första gången idag. Gick som väntat åt skogen för att vi hade för kort bälte. Det gäller tydligen som regel att Saab och Volvo har för korta bälten. I tron om att vi skulle få byta ut vår nya fina mot en gammal och sunkig stol (vi har hyrt den), åkte jag ner till Interlek för att fråga vad man kunde göra. Till min stora glädje och förvåning kastar dom fram en bas till stolen. Det innebär att man bara "klickar" dit stolen varje gång man ska sätta i den och bältet räcker till mycket bättre. JiHoo! Prisa interlek!

I måndags var det premiärmatch i korpen. Det gick inte så där skitbra. Laget skötte sig väl bra en bit in i andra halvlek. Då petade Hårdrockarna i en boll i röven på oss och fortsatte med att smeta dit 2 till. Slutresultatet 0-3 var lite missvisande tycker jag. Men vi skapade egentligen inte så mycket framåt. Och där kan jag väl ta på mig en del av ansvaret. Var som en yr höna som hade 10 kilos blydobbar på skorna.

Idag är det dags för andra matchen. Har spenderat vilan mellan matcherna med att peta bort blydobbarna och ersatt dem med dobbar i ett lätt matrial. I dag ska bollen in. Om nån är sugen att kika så är det 19.00 i stadsparken. Vi har orange tröjor. Wish me luck!
 

Kvistr

I  torsdags var det premiär för vårt lag i korpen (fotboll). Trodde jag. Det var ju nämligen så att matchen hade blivit flyttad och jag hade ledig vecka och ingen talade om för mig! Fan va tråkigt det var. Var så jäkla taggad ju. Åkte ner dit typ en timme innan och satt och väntade men inte fan kom det några lagkamrater inte. Det positiva är att nu blir det 2 matcher i veckan som kommer istället.
Roligt var det även när jag fick reda på att dom jag spelade med i fjol hade ett lag även i år, men hade gett fan i att höra av sig till mig. Tack för det! Jag hade nog i alla fall valt att spela med jobbet!   

I fredags spelade jag tennis med Micke och Mackan. Gick inte så där skitbra. Måste öva mig lite tror jag. Nästa gång då jäklar vinner jag Mackan!

Jobbade natt i helgen. Var överbemannade och det blev därför ganska segt. Hann dock med att plöja 2 rullar. Eragon som jag redan sett och TMNT som jag nästan önskar att jag inte hade sett. Eragon var knappast bättre andra gången man såg den (oväntat?).

TMNT var väl ganska okej, men jag hade fått för mig att den skulle vara lite vuxnare och häftigare. Schyst animering, men det vore väl konstigt annars. Varken Shredder, Bebop, Rocksteady eller Krang var med och vad är väl turtles utan dem? Inget jag kan rekommendera om man inte antingen är turtlesfantast eller gillar animerade filmer.
Betyg: 2 portioner sköldpaddsoppa av 5 möjliga.

För övrigt tycker jag att det börjat blir dags för bebisen att komma snart. Även om man aldrig väntar för länge på nåt gott så kan det vara grymt drygt att vänta. Är jäkligt spännande nu vill jag lova.

Nä nu ska jag väl till å starta grillen!


Bomber å granater!

Igår var en ganska händelserik dag. Det började med att jag var så där sedvanligt trött av nån ofattbar anledning, så jag vaknade strax efter tolv. Käkade en näringsrik tallrik nudlar. Därefter bar det av ut på baksidan där gräsklipparen väntade på mig. Det gick så där bra som det kan när man klipper gräs. Vi hade ju även en övervuxen rabatt som måste som måste tas om hand om. Spade, kratta och gräsfrö fixade den biffen. Hoppas att det växer till sig nu.
Så efter en sisådär 2 1/2-3 timmar i solen med min bara överkropp i klassisk svenne nyans lyckades jag ådra mig en rekordelig bränna på ryggen. Härligt härligt!

På kvällen stack jag och Anki (och bebisen) in till Gävle på Pirates of the Caribbean: At World's End. Den var som väntat riktigt bra och underhållande. Som vanligt innehåller den ungefär 1000 olika vändningar och alla lurar alla. Man vet aldrig var det ska sluta. Johnny är Johnny, men ibland känns som om filmmakarna pressar Johnny på Johnny alldeles på gränser för mycket. Men dom håller sig inom ramarna. Keira och Orlando hånglar lagom mycket.
För dock inte varför alla barn ska behöva se den. Skämten håller iofs ibland Disney-klass men är ändå på någotsånär vuxennivå. Och dom dödar ju varandra till höger å vänster. Men är det inge blod så är det väl ok?
Betyg: 5 jolly roger av 5. Johnny får 5.2 Johnnysar av 5 och ligger därför strax över gränser för vad som är acceptabelt.

Appropå gamla godingar..

När man ändå är i farten och skriver inlägg tänkte fick jag en idé till dagens tredje inlägg. Jag har ju tidigare skrivit om Melodifestivalen och gamla godingar. För att knyta ihop dessa så länkar jag här till det finska bidraget i Melodifestivalen 1992 som gick av stapeln i Sverige efter att Carola svept över Europa med sin "Stormvind" året innan. Det finska bidraget kom sist det året och var den enda som blev slagen av Christer Björkman med sin "Imorgon är en annan dag".
Hade låten vart med i år hade den förmodligen gått ut som segrare, eller åtminstone haft högst 1.14 i odds som vinnare.



Pave Maijanen - Yamma Yamma


image3

Tillägg till föregående inlägg

Såg nu att Dårfinkarna fått högre betyg på imdb än Hör upp, blindstyre. 6.4 repektive 6.0.

En vecka

Har gått en vecka sen jag skrev senast. Tycker inte att jag har haft så överdrivet mycket att rapportera. Men nåt kan man ju skriva.
På tisdagen hjälpte jag, Jackalin och Anki till med Björn och Linas flytt. Nåja, jag och Jackalin hjälpte till på muskelfronten medan Anki agerade mentalt stöd åt sin gravidkompis Lina. Dom bär ju tillräckligt som det är. Flytten gick lätt å smidigt och ingen blev allvarligt skadad, undantaget träningsvärk.

I fredags kikades det på film. Blev Blood Diamond. Hade hört att den skulle vara asbra och den levde faktiskt upp till ryktet. Leonardo var så där lagomt tuff och motvillig att utföra hjältedåd. Lite ,"My war is over", fast ändå inte. Bra handling med bra budskap.
Betyg: 5 AK47 av 5 möjliga.

OM DU INTE SETT FILMEN LÄS INTE FÖLJANDE STYCKE

Vad jag inte förstår är varför Leonardo jämt ska kola vippen i sina filmer. I följande filmer kastar han in handduken på vita duken:
Blood Diamond
The Departed

Romeo & Juliet
Total Eclipse
The Quick and The Dead
Jag undrar om han inte dör i The Aviator också. Har som för mig det. Den stod dock inte med på http://www.cinemorgue.com/ men jag undrar.

På Söndagen var det typ skit på TV förutom en gammal goding på TV1000 Classic, Dårfinkarna(Stir Crazy),1980. Mycket riktigt var det en gammal goding, om man tänker på det som korven Goding och att den har legat och torkat i så där 27 år i kylen. Det är lite roligt när man upptäcker den men sen är det bara jobbigt att städa upp efter den.
Hade inte tänkt på det förut men Gene Wilders överspel är inte alls så roligt och mest drygt. Richard Pryor är inte heller så där dunderskoj.
Betyg: 2 dåliga skämt av 5 möjliga (har sjunkit från 4 sen jag senast såg den typ 1995 eller nåt)

Jag tror att i vissa fall (ganska många) så ska man ge fan i att titta på filmer som man tyckte var bra när man yngre/liten. Har förstört rätt så många glada minnen från den tiden genom att försöka återuppliva dem.
Så nu får man väl hushålla med minnet av Hör upp, blindstyre! (Hear no evil, see no evil),1989. Ska göra mitt bästa för att inte titta på den.

I går blev det Night at the museum och lite rolig Ben Stiller-underhållning. Helt klart sevärd film. Funkar för hela familjen. Kommer inte på nåt mer att skriva om den...
Betyg: 4 gamla saker på ett museum av 5 möjliga.

Mörker...

I lördags var det som bäddat för folkfest. Sverige skulle gå till VM-final i hockey genom att besegra Kanada med minst 2-siffrigt. Sen var det ju bara en trasportsträcka som skulle leda genom Finland till det eftertraktade guldet.
Samma transportsträcka skulle även leda The Ark till vinst för Sveriges räkning i Eurovision Song Contest.
Men ack vad man bedrog sig.
Vi en så där 5-tiden började jag att grilla på lite kött och knäppte en pilsner. När all grillning och tillbör till det var färdigt satt vi oss i soffan och käkade. Såg redan då första tecknet på fiasko. 3 mål i baken. Sverige blev ju som kännt utspelat av ett mycket tätt Kanadensikt lag och var aldrig riktigt nära att hota deras ledning. Att även bronsmedaljen rann mellan fingrarna på oss orkar man ju inte ens reflektera över.
Efter detta nederlag drog vi oss vidare hem till Virre för att kika på ESC och dricka lite öl (ingen öl för Anki såklart). Var ett skapligt gäng där och hade det riktigt trevligt när vi, efter att alla låtar spelats upp, kunde konstatera att det egentligen bara var ett par andra länder som kunde hota Sveriges seger. Typ Vitryssland.
Röstningen sätter igång och man börjar undra hur Sverige ska kunna vinna när dom inte får nå poäng? Kan Christer Björkman fixa det här på nåt vis? Nej, det kunde han tydligen inte.
Det han dock kunde göra var att se till att nån med lite svensk anknytning kunde vinna. Det var nämligen Göran Perssons hemliga tvillningsyster som vann.

Förresten så har vi lärt oss att inte ge våra 12:or till Finland igen. Dom tackade oss med en 8:a. Det är tacken för dom frivilliga soldater som vi skickade som hjälp under finska vinterkriget.

Mustasch!

Tror bestämt att jag har fått en släng av 80-talssjuka. Jag har nämligen skaffat mig en utomordenligt stilig mustasch! Tänkte hänga på trenden med aftonsbladets mustaschtävling.
Men... hur fult är det egentligen med mustasch? Om jag satt och berättade om hur mitt hus hade brunnit ner och att jag förlorat allt jag äger. Skulle ni då kunna håller er för skratt om jag satt där med en rotborste under snoken?
Jag har till och med svårt att hålla mig för skratt själv när jag ser mig i spegeln. Men vad gör man inte för ett gott skratt!

Det här är underhållning! Ha ett gott skratt!





Flaming Hot Capricciosa!

Natten mot lördagen serverades Sandvikens hetaste pizzor på Högbobaren. Jag fick nys om det hela när jag vid halv 2 tiden skulle släcka lampan och sova. Det var bara det att nån stod utanför mitt fönster och brummade med en lastbil. Trodde jag. Jag gick för att se efter vad det var för idioter och fick till min förvåning se hur röken bolmade upp under taket på Högbobaren. Utan att tänka efter väckte jag Anki som förstås var omåttligt intresserad av begivelsen. Vi blev sittandes i fönstret och stirrade hänfört på när elden tog sig och lågorna började tränga upp genom taket. Framåt fyra-snåret fick vi dock nog när vi kunde konstatera att det inte skulle bli någon tuff explosion och att brandmännen hade läget under kontroll.

På lördagen blev det målning för hela slanten. Det blev en stor tavla i form av 4 väggar färgsatt med en enstaka kulör. Det blev faktiskt bra. Hoppas nu att den lille kommer att trivas i sitt rum. I och för sig så har den inte så mycket val. 

Snart bär det av till Anetorn med kärran. Ska lämna in den för att fixa AC:n. Förra sommarn var olidlig då man var tvungen att ta med sig en 5-litersdunk med vatten för resan till jobbet.


Folköl.. balsam för själen..

Tänk vad en folköl kan göra för ett nedstämt sinne. Folkölen är verkligen mångfassetterad, eller kanske man ska säga att den har många bottnar. Allra helst om man dricker fler.

1.Till att börja med så är ju ordet folköl uppfriskande och skojigt i sig själv. Folck Öll. Så redan innan man öppnat den har man blivit glad.

2. När man väl öppnat den blir man glad för att det är så gott.

3. När man öppnar nästa så är den också god.

4. Osv...

5. När man nu druckit ett gäng folkisar, säg en 3-4 st, så är det ju till och med fullt tillåtet att köra bil (om du inte är asiat och väger 35 kg netto). T.ex: du kommer på att du vill ha mer folköl och åker och köper ett sex-pack till.

6. Du kan även köpa dem överallt och är inte beroende av nåt systembolag. Du kan dra till en nattöppen mack om du runt 4-snåret kommer på att du är lite sugen.

Folkölen har dock sina baksidor. Och då menar jag inte EAN-koden.

1. Dåligt när det gäller att dränka sorger i (man blir inte särskilt full och det enda man kommer drunkna i är sitt eget piss, som det kommer att finnas tillräckligt av för att fylla ett badkar)

2. Dom kostar tamejtusan mer än vad starköl gör.

3. Pisset som näms i punkt 1.

Summan av kardemumman blir ändå att folköl ligger på plus om man väger tabellerna mot varandra. Och enligt punkt 2,3 och 4 i tabell 1 så väger det över ännu mer till plus ju fler man dricker.

Hela resonemanget leder fram till en fras:
"Ta en folk, bli som folk"

Another day in quicksand...

Idag har jag äntligen fått tummen ur och burit ner saker från det blivande bebisrummet! Tanken från början var att jag skulle sätta igång med det direkt efter jag blev klar med datorrummet. Men då kunde jag nästan känna hur det drog i ett ofta använt organ - Latmasken. För nog måste det väl finnas nån form av organ eller liknande som styrs av ens DNA-kod? Jag tror i så fall att min har 2 funktioner. Den första finns det 2 lägen på. På och Av. Det är den som styr om jag ska börja göra en sak. För det mesta är den Av. Den andra har bara ett endaste läge. Den sätts igång som en följd av att den första blir På. Och den får kroppen att pumpa adrenalin och gudarna vet vad. För när jag väl satt igång med nåt så vill jag att det ska ske ögonblickligen och jag slutar oftast inte förrän det är klart. Om jag slutar finns det inga garantier för att den första funktionen inte blir satt på Av i flera veckor.
Jag tror inte på nåt vis att jag är ensam om den här uppsättningen av DNA. Jag har sett den hos andra människor också. Oftast är det män det handlar om... Å andra sidan besitter kvinnor förmågan att aktivera funktionen hos män så enligt evolutionens lära har dom väl inget behov av den genen.

"Arbeit macht müde"


Last day of april..

Igår var det sista april och en annan var fast nere på verket som ett annat jon. Men jag lyckades komma ifrån några timmar tidigare så jag drog till farsan där Anki och övrig familj väntade. Åt lite grillade hamburgare och drack nån öl. Mattis kom förbi med sitt Wii. LIte roligt det där. Minsta lilla spel kan vara så jäkla skoj. Och det verkar ju gå hem i alla åldrar. Farsan är så taggad på det där spelet så han nästan inte lämnar ifrån sig handkontrollen.

Nu ska jag strax iväg på kalas och fira Daniel som fyller 32. Hörde att syrran hade bakat hela dagen i söndags så jag hoppas på nåt alldeles extra =)

Sen ska jag jobba.....

Kul blogg va? Vad är det egentligen som gör en blogg bra? Ska det vara så att den som läser känner igen sig? Ska man hitta på finurliga saker? Ska man skriva om precis vad man gjort i minsta detalj? Svårt att veta det där. Själv tänkte jag överraska mig själv nån dag med att skriva om Tomas Di Leva och rymden. Hade även en topic på gång som skulle handla om hur Göran Persson stal godis från en gris. Eller inte...

RSS 2.0