Slaget om Skåne...

På lördag gäller det. Då har Sverige chansen att visa danskarna hur man ska spela fotboll. Hoppas att de för en gångs skull kan spela på sin absoluta toppnivå i en viktig match. Det är ju ytterst sällan man får se det....
Men jag tror i alla fall på 3 poäng.

Hur som helst. Måste bara påpeka hur jäkla rolig jag tycker "Öl-dansken" är. När man ser blicken på killen som rusar in och sabbar matchen blir man bara full i skratt. Så jävla full och förbannad. Typiskt bondfylla a´la storvik eller dylikt. Och namnet Öl-dansken är bara för roligt. Har lite svårt att förklara varför men de med en humor liknande min kan förstå varför. Förresten kanske alla tycker att det är skitroligt.
Jag har fått stå ut med ganska många smeknamn/öknamn i min vänskapskrets genom åren (jag är SKITgammal), men aldrig kommit i närheten av nåt så häftigt. Öl-dansken är ju typ i klass med smeknamn som Ökenräven och Lejonet från norden. Och öl-dansken besitter ju samma förmåga som de andra att kunna avgöra utgången av ett slag. Senast blev det dock inte den önskade utgången... komik!


Ledig fredag...

Idag ska Ebba och jag vara lediga. Tyckte det kunde behövas. Allra helst som Ebba ska sova hos farfar i helgen. Hur som helst hade jag ju en vag förhoppning om att det skulle kunna innebära en liten stunds sovmorgon. Men det tror jag inte Ebba hade en tanke på.
Hon vaknade till vid 6-tiden och Anki kom in och lade henne i sängen med mig innan hon åkte till jobbet. Låg sen i en timme och försökte somna om. Men lilla fislisa ville inte.... nu sitter jag i soffan och tittar på Charlie och Lola!

blogg blogg

Hej hopp kära blogg! Nu var det länge sen vi sågs senast! Därför kör jag en uppdatering... här kommer version 26.08 av Andreas Sundberg.

Nyheter för uppdateringen:
Andreas fick ju under sommaren sluta sitt arbete på Sandvik, men är nu, efter en sväng i pajbranschen, stolt över att kunna titulera sig student. Läser Statsvetenskap A på Högskolan i Gävle. Statusen har alltså genomgått en förändring från industriarbetare till student, via en kort periods arbetslöshet om ca 2 veckor.

Tanken har hela tiden varit att det hela den här förändringsprocessen skulle resultera i en examen från den, i mina ögon, så högt skattade Polishögskolan. Har genomgått alla tester för intagningen och de har kännts riktigt bra. Men tyvärr måste jag ha någon ärkefiende inom regeringen/riksdagen.
Var ju i förra veckan och gjorde tester på pliktverket. Vi var 900 totalt som testades, och av dessa skulle 300 få äran att delta i utbildningen på Sveriges Polishögskola.
Skit nr 1: Under första dagen får jag reda på att Gävleborg har backat på distansutbildningen. Okej, men det är ju inga problem att pendla till Stockholm om jag kommer in....
Skit nr 2: Andra dagen nere i huvudstaden tycker regeringen att det är dags att jävlas lite. Då kommer nämligen beslutet om att enbart ca 150 st ska tas in, och ingen av dessa i Stockholm. Intag sker alltså bara vid skolorna i Umeå och Växjö. JIPPI!! Skitroligt... det går ju liksom inte. Skulle kosta en miljard och veckopendla... usch!
Till råga på allt så har de skjutit upp kursstarten i aug 2010 till jan 2011. Alltså om tidigast 1 år kan jag, om jag har turen att komma in, påbörja utbildningen.

Men... för övrigt leker livet. Jag har ju familjen och de är en ständig källa till glädje! Jag trivs dessutom ganska bra med att plugga! Kanske ska bli statsvetare istället....

RSS 2.0