3 pinnar muck!

Nu har jag bara 3 nätter kvar innan jag går på ledigheten! Visserligen jobbar jag ju 2 helger innan den riktiga semestern, men dom räknas knappt. Det ska bli förbannat härligt att vara ledig. Att kunna göra saker med lilla familjen och bara njuta. Och jag tänkte också att jag kanske skulle ta mig lite tid och komma ikapp lite med polarna. Har inte blivit mycket av den varan på sistone. Om det nu är nån som tycker att jag har vart för anonym så ber jag ödmjukast om ursäkt.... eller inte. Jaja.

Vecka 33 bär det av söderut för ett besök på Smålandskusten och Öland. Ska bo hos morsan i en så där 4 nätter och göra lite utflykter på dagarna. På väg norrut och hemåt tänkte vi ta vägen förbi Jönköping och spendera 2 nätter på hotell där. Är ju bara ett stenkast ut till Visingsö där dom har tornerspel och medelstidmarknad m.m.

I övrigt vette tusan vad det blir för happenings på semestern. Vissa saker kan jag dock svara på:
Öl? -Ja
Vin? -Nja
Whiskey? -Jolå!
Grillat? -Jajjebass!
Cityfest? -Nix pix
Familjen? -Självklart
Bada naken? -Förhoppningvis
Bli grinig sista dagen på semestern och känna efter ordentligt så att man kan vara helt säker på att man inte är sjuk? -Ofrånkomligt


Djurgården..

   Igår var det lördag och vi ute på en tripp längs den svenska motorvägen E4. Farsan och Sigbritt hade tagit med sig faster Annette och farbror Gert ner på en 2 dagars i Stockholm. På fredagen var de på  Rod Stewart på stadion. På lördagen, igår, hade de bestämt med syrran och Daniel att dom skulle komma ner och gå på Skansen och Grönan. Syrran var förstås inte sen med att försöka övertala familjen Sundberg-Björk att följa med. Familjen Sundberg-Björk var givetvis inte heller sen med att acceptera ett sånt erbjudande. 
   På så vis satt jag alltså med min lilla familj i bilen vid 9.30 igår morse. Först satte vi siktet på Uppsala och Biltema. Gick ner för landning på Biltema-parkeringen nån gång strax efter 11.00. Blev ett ganska kort stopp men jag hann inhandla det som jag var ute efter samt lite andra prylar. Takräcke, hjulsidor, bromsbelägg, ett multiverktyg, en termos, 5 fiskedrag och en liten cd-spelare till Ebba som hon kan spela barnvisor på. En köttbullsmacka på parkeringen och sen raskt in i bilen och iväg med rask fart mot den kungliga hufvudstaden.
   Väl nere i Stockholm lyckades vi självklart irra bort oss i ungefär 1 timme. När vi sedan hittat ut till Djurgården var det totalsmockat med bilar och inte en endaste parkering i sikte. Slutade med att vi fick brumma tillbaka till fastlandet och åka en bit till Linnévägen där det enligt tips från en Carpark-Lisa skulle finnas gratisparkeringar. Mycket riktigt fanns det såna. Promenix till djurgården där vi mötte upp med övriga för att traska in på Skansen. Blev en snabbvisit bland de nordiska djuren för att hinna in på Grönan i skaplig tid. Lokatterna var kanske hur coola som helst. Jag har lovat Anki en säl i present när hon fyller så jag hoppas att jag kan få ett lodjur när jag fyller.
   Vid halv 6-tiden passerade vi grindarna in till Grönan med ett mål mat i tankarna. Hittade ett bord på en restaurang där en Capricciosa kostade 74 kr. Tur var att fadern och fastern hade spenderbyxorna på och bjöd på käk.
  Jag glömde visst att nämna att det var hur mycket folk som helst där inne. Farsan var sugen på att åka den nya attraktionen "Kvasten" och jag var väl den enda tänkbara åkkamraten. Stod i kö i minst en halvtimme för att åka i 1 minut. Var inte riktigt värt väntan, men det var skoj i alla fall. Det blev den enda karusellfärden för sällskapet. 
  Farfar Stefan vann en massa fina priser åt Ebba och när det var dags för hemgång var hennes vagn översållad med gosdjur. Tur att farfar är en sån hejare på att vinna saker för hennes far hade då ingen lycka.

För att göra en lång historia kort så hade jag/vi jäkligt skoj igår. Tack allihopa!

Nu är det i alla fall bara en arbetsvecka kvar innan det blir ledighet och semester. Så det är inte med så tungt huvud som jag brassar ner till Sandvik om några timmar.

På återseende!

En väntan når sitt slut

   Igår torsdag tog en väntan som gått genom flera omgångar av vikariat och tidsbegränsade anställningar slut. Jag blev nämligen inkallad på min chefs kontor och han hade äran att erbjuda mig en tillsvidareanställning. Jag blev förstås chockad. Jag har ju ändå bara jobbat där i 16 månader. Jag slet så klart pappren ur handen på honom och skyndade mig att skriva på innan någon av hans chefer skulle komma instormandes med rödflagg. Det har ju hänt förr. Typ. I alla fall så lyckades jag skriva under och är numera ordentligt insyltad i företaget som kallas Sandvik.
   Tur var väl att man fått ett sånt glädjande besked innan man började jobba. Måste ha blivit utsatt för nån form av test för att se om jag kunde slita hund. För det är precis vad som behövs vissa skift och gårdagens skift tog nog priset. Matlådan fick vänta till halv 9 på kvällen då jag fick lite andrum. Kaffet tog jag i skiftskarven.
   Kom hem och fick ett varmt välkomnande av min lilla familj. Min kära flickvän hade dukat upp med en flaska whiskey och en påse Toblerone. Blev ett litet mys-firande av min nya anställning.

   I onsdags fick vi avnjuta lite lyx på parkbadet istället för att jobba. Helt fantastiskt. 8 timmar stillestånd med ingenting att göra bortbytt mot 3 timmar bad och träning. Finfint kan man säga om det.
  
   Nu bär det väl av ner mot gruvan igen. Skönt med helg snart i alla fall. Blir nog lite fiske imorrn lördag. Farsan hade hittat på nån sjö som tydligen var Ebba-vänlig nånstans ovanför Järbo.


Tills vidare...


Återtåget...

Idag är det ganska nästan en månad sen jag skrev... Det är väldigt dåligt av mig, jag vet. Men jag har inte riktigt haft ork till det helt enkelt. Knappt orkat sitta vid datorn alls. Eller jag har snarare inte haft lust att ta mig tid till det. Jag tänker inte orka skriva nåt om vad som hänt under månaden som vart.

Idag fyller min minsta prinsessa 1 månad! Grattis på dig dotra min! Den här första månaden har varit fantastisk, med undantag för några få stunder när allt inte går som man vill.

Hmm.. jag har lite svårt att komma på vad jag ska skriva. Kan det vara bristen på sömn? Jag sover ju inte så där 100%-igt direkt. Men det kan jag inte beskylla Ebba för. Nog för att hon väcker en några gånger på natten, men det är ett försumligt antal minuters sömn som går till spillo vid de tillfällena. Nä, man får skylla sig själv som inte lägger sig i tid och sånt där. Tur att jag har eftermiddag den här veckan så jag slipper bekymra mig över att lägga mig i tid.

Nä va fan... återkommer inom en snar framtid med nånting skoj att förtälja!
Sug på den här så länge: "När jag blir pappa ska jag bli stor!"


RSS 2.0